Na nedávné Noci kostelů jsme s Rokytkou v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Dolních Počernicích provedli hodinový duchovní program, který posluchačům představil rozmanitost hudebních žánrů od renesance až po současnost.

Úvodem zazněla chorální píseň A na zemi upokojení, která uvedla posluchače do klidné rozjímavé nálady. Následně vystoupil komorní sbor Rokytky s několika polyfonními skladbami a celý koncertní sbor poté zazpíval židovskou píseň Avinu. Na koncertě se také představily dvě sólistky Rokytky. Nejprve Aneta Römischová, která přednesla ariettu Ridente la calma od Wolfganga Amadea Mozarta a Zuzana Davidová se svou barokní árií Vezzosette care pupilette.

Velmi jsme si užili Truvérskou mši od Petra Ebena s doprovodem zobcové flétny a klavíru. Duchovní program oživily dvě skladby – lidová Tancovala a neznala a skladba populárnějšího charakteru Music is my life, která nadchla svou živostí.

Závěr koncertu patřil jímavé skladbě O magnum mysterium s doprovodem violoncella, následovalo radostné Deo gratias a na úplný konec zazněla africká energická píseň Bhombela, provázená dřevěnými tyčkami a taneční choreografií.

Koncert měl opravdu krásnou atmosféru a několik diváků se s námi loučilo s dojetím. Děkujeme všem, kteří přišli a prožili ty nádherné okamžiky s námi. Jsme rádi, že jsme mohli být součástí této události a sdílet naši lásku k hudbě s vámi všemi!

Fotografie z Noci kostelů od Evy Nožičkové v albu ZDE

Fotografie z koncertu od Stanislava Čiháka ZDE

Děkujeme za krásné fotografie!

Facebook