Ahoj Beránci, všechny vás zdravíme!

Sice se nemůžeme sejít na společné zkoušce, ale zpívat a hrát si pořád můžeme.

Na  začátku se pořádně protáhneme a rozezpíváme. Určitě jste si všimli, že se venku hodně ochladilo. Sluníčko se schovalo do mraků jako do peřin a vykukuje jen kolem poledne. Pojďme společně probudit sluníčko!

Sedneme si na paty, sbalíme se do klubíčka a budeme „jako“ spát. Sluníčko nechrápe:-). Cililink! Otevřeme oči, protáhneme se a zívneme: Uááááá. Pozor! Nekřičíme u toho jako tygři. Rozhlédneme se vpravo a vlevo. A protože je ještě moc brzy,  tak zase půjdeme spát. Tuto hru zopakujeme 3x. Potřetí už zůstaneme vzhůru.

Podíváme se kolem sebe. A hele kdopak se to také probudil? Júú, to je zajíček! Ale sedí ve své jamce sám a nechce jít ven. Pomůžeme mu? Nejdřív na něj zavoláme. Zkuste to co nejvyšším hlasem: Hůů! Hola hej! Zajíčku! Pojď s námi ven! Zajíček se probudil, ale nechce jít ven. Pojďme si s ním zazpívat písničku, ta ho z jeho pelíšku určitě vytáhne.

To jsme si krásně zazpívali! Ale zajíček nám utekl. Nevadí. Jé, koukněte, co kolem nás roste. Vidíte ta krásná jablíčka? Určitě víte, na kterém stromě vlastně zrají. Správně! Na jabloni. A my dokonce o jabloňce známe písničku. Pojďme si ji společně zazpívat.

Už písničku o jabloňce všichni umíte? Jestli ano, tak si ji teď můžete doma zpívat s nahrávkou nebo to zkusit úplně sami s klavírním doprovodem.

Támhle je jabloňka se zpěvem (pomalá i rychlá)
Támhle je jabloňka (pomalá i rychlá) – karaoke

Podívejte se, co jsme se dnes všechno naučili! Probudili jsme sluníčko, proskočili jsme se se zajíčkem a nakonec jsme si zazpívali písničku o jabloňce. Jste moc šikovní, Beránci!

Když budete chtít, můžete nám namalovat obrázek probouzejícího se sluníčka nebo jabloňky s jablíčky. Na poslané obrázky se budeme těšit:-).

Mějte se moc hezky a nezapomeňte si zpívat!

Zdraví Majda, Zuzka a Andrea

Facebook